Minä

Olen 33-vuotias luokanopettaja, kahden lapsen isä ja aviomies. Työskentelen tällä hetkellä tutkijakoulutettavana Koulutusteknologian tutkimusyksikössä Oulun yliopistossa tehden väitöskirjaa koulutusteknologian alalta.

Olen ollut lukioajoista saakka mukana erilaisissa luottamustehtävissä: opiskeluaikoina ainejärjestötoiminnassa ja ylioppilaskunnan hallituksessa sekä Raahen kaupungin koululautakunnassa. Sittemmin olen ollut sekä edustamassa jatko-opiskelijoita tiedekuntaneuvostossa ja Yliopiston hallituksessa (vara) että Oulun kaupungin nuorisolautakunnassa. Näiltä ajoilta olen saanut arvokasta kokemusta myös ammattiani sivuavista koulu ja nuorisotoimen asioista. Olen myös yksi meistä harvoista, jotka säännöllisesti seuraamme oman  kunnan päätöksentekoa julkisia esityslistoja, pöytäkirjoja ja muuta valmisteluaineistoa lukemalla (tällä viittaan tutkittuihin faktoihin ihmisten vieraantuneisuuteen päivänpolitiikasta ja poliittisesta päätöksenteosta)

Perheemme muutti Jääliin v. 2008 Oulun jäähallin kupeesta, Teuvo Pakkalankadulta Raksilasta. Vaikka en ole Kiiminkiläinen ollut vasta kuin kuluneen vuoden, olen seurannut Kiimingin asioita usean vuoden ajan Kiiminkiläisen vaimoni perhettä jututtamalla ja Rantapohjaa lukemalla.Toisaalta, olen hyvinkin tyypillinen nykypäivän Jääliläinen – harvoilla meistä juuret ovat Kiimingin kylillä. Useimmat meistä ovat tulleet tänne hakemaan rauhallista ja turvallista aluetta perheen asuinpaikaksi ilman sen kummempia tunnesidoksia kunnan historiaan. Lukuisissa aiemmissa luottamustehtävissä karttunut kokemus sekä paikallisista “rasitteista” vapaa ajatusmaailmani mahdollistavat asioiden objektiivisen, hieman pidemmällä perspektiivillä tapahtuvan tarkastelun. Lue lisää vaaliohjelmastani täältä.

Arvomaailmaltani olen likivihreä vaaleansininen arvoliberaali 😉 Suomeksi sanottuna ostan aina luomulihaa, kasviksia ja vihanneksia, kun niitä on kohtalaiseen hintaan saatavilla. Vaikka olen lihaa syövä heteromies, olen mukana boikotoimassa Alma mediaa ja minulla on tuttavia jotka eivät istu hetero-normatiiviseen matriisiin. Talomme lämpiää maalämmöllä ja olen Sähköautot NYT-hankkeen aktiviisia seuraajia. Tiedän miten tiukkaa on tulla toimeen kotihoidon tuella ja kuntalisällä, sillä olen ollut kotona itse hoitamassa useamman kuukauden ajan molempia lapsiamme. Taloudellisesta niukkuudesta huolimatta suosittelen vilpittömästi irtiottoa oravanpyörästä muillekin kaksilahkeisille.

Olen ylipäätänsä sitä mieltä, että lokerointi konservatiiveihin ja liberaaleihin on muuttunut. Mielestäni suurimmat konservatiivit ovat vasemmalla laidalla poliittista kenttää – nykymenon säilyttäjät. Minä kannatan ihmisten vapautta päättää omista asioistaan ja omasta tulevaisuudestaan. Yhteisön tehtävä on tukea niitä yksilöitä, jotka eivät tässä erittäin kovassa talouden oravanpyörässä jaksa juosta. Kokoomuslaisena olin erittäin ilahtunut Jyrki Kataisen astuessa puolueen puheenjohtaksi. Hän on mielestäni todellinen nykyajan poliitikko!

Kun aikaa jää perheeltä ja luottamustehtävältä, niin rentoudun
osallistumalla Merkillisen Mietteliäät Oluttsaarit Ry:n ja Oulun Juustoseuran toimintaan, kokkaamalla ruokaa hyödyntäen keräilemiäni keittokirjoja sekä remontoimalla meidän v. 1975 valmistunutta omakotitaloamme.

Olen kiinnostunut vaikuttamaan Kiimingin kunnan ja Oulun seudun tulevaisuuteen. Tarjoankin nyt kokemukseni, osaamiseni ja aikani teille Kiiminkiläisille äänestäjille.

Valikoituja luottamustehtäviä vuosien varrelta

Kunnalliset:

 • Oulun kaupungin nuorisoasiainlautakunta 2004-2008 kevät (muutimme Kiiminkiin)
 • Raahen kaupungin opetuslautakunta 2000-2003 (muutin kirjat Ouluun kotoani Raahesta)

Tiedeyhteisössä:

 • Oulun yliopiston hallitus, varajäsen 2006-2008
 • Oulun yliopisto, kasvatustieteiden tiedekunta, tiedekuntaneuvosto, jatko-opiskelijajäsen 2006-2008
 • Oulun yliopiston ylioppilaskunta, hallitus 2001

Politiikassa:

 • Merikosken Kokoomus, Oulu, puheenjohtaja 2007

Ansiomerkit ja tunnustukset

 • Kansallinen Kokoomus r.p., Merikosken Kokoomus ry, Kokoomuksen vihreä leijona
 • Oulun yliopiston ylioppilaskunta, II luokan ansiomerkki (hallitusmerkki)
 • Oulun yliopiston pedagogian ylioppilaat ry, standaari
Advertisements

6 Responses

 1. Hei,

  Viitaten etusivun introon: jos lainaat tekstiä sivuiltani, niin toivon että levität sitä noudattaen sivustoni tekijänoikeuslisenssin ehtoja. http://creativecommons.org/licenses/by-sa/1.0/fi/

 2. Kiitos kommentistasi, olen todellakin käyttänyt etusivun introssa taikinan juurena sinun erinomaista etusivuasi sovittaen sen oman kampanjani tavoitteisiin ja paikkakunnalle. Creative Commonsin “tarttuva” on oikein sopiva lisensointitapa webissä tapahtuvaan uudelleen käyttöön ja modifikointiin. Hyvä huomio! Vaikka sitä työkseen verkkoympäristöjä tutkii ja CC:kin on tuttu, ei sitä ole tullut käytännössä hyödynnettyä.

 3. Muokkasin juuri etusivun yleiseltä tasolta henkilökohtaisemmaksi. CC on kyllä tarpeen, sillä onhan siellä vielä mm. valtuustoryhmiä ym.koskettava kappale olemassa ;-D

 4. Kiitos,

  CC on todellakin parempi tapa webissä kuin tiukka (c). Sivujen perusteella senverta samankaltaista ajatusmaailmaa löytyy että toivotan onnea vaaleihin.

 5. Kaikkien näiden sivujen lukijat! On tosiaankin timmi mies ja avulias olemaan mukana kehittämässä Kiimingin tulevaisuutta, muutosagenttina! 007 ja huominen ei koskaan kuole, olkaa siis luottavaisia MUUTOKSEEN, jota koko agenttijengi Kiimingistä ja ennen kaikkea JÄÄLISTÄ tarjoaa.

 6. Ja muutoshan tapahtui! Itse agentti ei päässyt valtuustoon, mutta muutos pääsi! yksipuolue järjestelmä sortui, sitä hienompaa tulosta tuskin kukaan meistä olisi voinut kuvitella!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: