Valoa pimeyteen! Jäikö kunnalla sähkölasku maksamatta?


Ajoin eilen pyörällä töihin ja takaisin. Aamulla katuvalot pelasivat kuten ennenkin, mutta illalla kunnan rajalta saakka valaistus oli pois päältä. Olipas siinä tekeminen, että pysyi edes pyörätiellä pyöränsä kanssa, kun on niin tottunut valojen turvin liikkumaan.

Päiväkodissa vitsailtiin toisen isukin kanssa Tornionjokilaakson valoskandaalille ja toivottiin ettei samankaltainen tapahtumaketju olisi vain meidän Kiimingissämme toistumassa.

Tornionjokilaaksossahan sähkölaitos ja kunta riitautuivat niin pahoin että valaistus oli useamman vuoden poissa päältä. No, onneksi osa valoista oli saatu toimimaan jo aamu yhdeksään mennessä. Nämä valot olivat ns. uusia Jäälin katuvaloja.

Heristäisin kuitenkin valoista vastaavalle taholle kovasti sormea! Nimittäin jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuus on tämän katkoksen aikana ollut kovasti uhattuna. Laivakankaan koulun ympäristössä pyörätiet ovat muutenkin hieman sekavat ja tämän vuoksi lapset ja nuoret liikkuvat osin autoliikenteen seassa. Tilannetta ei helpota suinkaan se, että mukulat eivät käytä heijastimia ja katuvalot ovat poissa päältä.

Toivottavasti mitään pahempaa ei ehdi tapahtua ennenkuin valot taas toimivat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: