Z-Wave, X-10, 1-wire, Jhomenet – jokamiehen kotiautomaatio


Tässä puntaroin kovasti pitäisikös kotiimme viritellä sähköverkkoa hyödyntävä X-10 katkaisimien/himmentimien verkko vai samaa tarkoitusperää palveleva langatonta teknologiaa soveltava Z-wave systeemi. Jhomenet-palvelimen avulla X-10 kilkkeet voisi yhdistellä toimimaan yhdessä 1-wire sensoreiden kanssa.

Palaan asiaan myöhemmin tässä blogissa.

Advertisements

7 Responses

 1. Miten kotiautomaation hommaus edistyy? Olen itse kehittelemässä ohjelmistoa windows:n joka hyödyntää aluksi langattomia rf pistorasiota. Myöhemmin myös mahdollisesti x10 järjestelmää. Tutustu blogi:ni joka keskittyy tällä hetkellä lähinnä omakotitalo asumiseen.

 2. Jos rakennat X10 pohjaisen järjestelmän niin ei säätimiä sähkökaappiin. Langattomista tulee ongelmia, yhtäaikaiset viestit esim. painikkeista hylätään.

  PLCBUS on kehittyneempi versio X10:stä, siinä vain noin joka 10000 ohjaisviesti hylätään kun taas X10:ssä noin joka seitsemäs.

  t. Raskaan remontin tekijältä

  • Onkos muuten PLCBus X10:n tavoin yksisuuntainen, vai onkos siitä pystytty jo tekemään kaksisuuntainen protokolla? Itselläni valinta kääntyi Z-waveen juuri sen protokollan kaksisuuntaisuuden takia.

 3. jos X10 ja PLCBUS kiinnostaa niin olen ostanut suunnilleen kaikki komponentit ja testannut toimivuutta. Ensivuoden puolella asennetaan osia taloon, jos kiinnostaa niin voin perehdyttää niihin koponentteihin ja toimintaan!

  • Juu, kyllähän PLCBUS ja X10 kiinnostavat, varsinkin jos (ilmeisesti) niille löytyy tukea LinuxMediacenteristä tai yleensäkin Linux-puolelta. Sen tiedän, että X10 on hyvin tuettu Linuxin eri ohjelmistoissa, mutta PLCBUS on itselleni hieman tuntemattomampi.

 4. PLC-BUS on kaksisuuntainen ja varmatoiminen. En suosittele painikeissa micro-modulien käyttöä, toimintaperiaate muuttuu merkittävästi – vai yksi painike josta asetus kiertää kirkaasta-pimeää. Sama koskee lähes kaikkia micro-modulipohjaisia ratkaisuja. Itse rakennan itsenäisillä seinäpainikkeilla http://x10-hk.com/store/index.php?cPath=22_47 , toimivat kuin perinteiset mutta tarvittaessa niitä voidaan etäohjata (scene-painikkeella saadaan aikaan käytävä- ja ryhmäohjaus).

  Tietokone (homeseer-ohjelma) toimii vain järjestelmää sekoitavana laiteena ei hallitsevana!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: