Kolme uskomatonta asiaa: Jäälin “dummy” -pyörätie, alkava liitosselvitys ja helmi tyttären sieraimessa.


Huhhuh. Kaikenlaista outoa on tapahtunut viikon aikana:

  1. Kiimingin valtuusto päätyi äänin 18-17 aloittamaan palvelurakenne- ja kuntaliitosselvityksen Oulun kaupungin kanssa (Oulun tahtoa ei ole vielä kartoitettu)
  2. Tytär imaisi helmen nenäänsä juuri kun olin siunaillut miten kivasti meillä menee vaimon ollessa työmatkalla. Lähdettiin siinä sitten viettämään iltaa yhteispäivystykseen ja vietiin poika mummolaan. Tyttö selvisi säikähdyksellä – helmi lähti jo sairaanhoitajan taidoilla pois nenästä vauvakirjan väliin
  3. Jääliin rakennetaan pyörätie “joka ei ala mistään eikä johda minnekään”. Viikon ajan olen seurannut kaivinkoneiden ja metsureiden työskentelyä Laivakankaantiellä mielenkiinnolla – ihan kuin tehtäisiin pyörätietä 90 asteen mutkan tienoille jossa usein lapsia ja nuoria (ja aikuisia) lenkkeilee, pyöräilee ja muuten vain sekoilee autoliikenteen seassa. No. Lähelle tätä kuolemankurvia tehdäänkin pyörätietä. Sitä tehdään vain pikku pätkä joka alkaa ja loppuu metsään. Varmistin asian teknisen lautakunnan Pj. Schönbergiltä (.kok) “tehdään bussipysäkkejä ja siinä samalla pätkä pyörätietä, joka myöhemmin jatketaan kaavassa esitetyllä tavalla kokonaiseksi”. Tähän se köyhyys siis johtaa: tehdään maanteitä, viemäreitä ja sähkölinjoja joita ei voi käyttää koska kokonaisuuteen ei ole varaa. Hölmölän väkikin tälle jo nauraa. Onneksi kohdan yksi mukaisesti se palvelurakenne- ja kuntaliitosselvitys vihdoin saadaan jalalle.
Advertisements

2 Responses

  1. 25vuotta olen elämästäni Jäälissä asunut ja jostain kumman syystä en hämmästele lainkaan tuota pyörätien pätkää 😀

    Sillä kylällä todellakin on kaikki mahdollista!

  2. Joo. Urbaanin legendan mukaan olisi aikoinaan ostettu jopa käytettyä öljysoraa Jäälin katujen päällysteeksi. Että silleen. Btw, hieman ihmetyttää miksi tuota pyörätietä ei tehty tien toiselle puolelle. Siinä kun on sopivasti Laivakankaan koulun ja “kuolemankurvin” välissä muutama kymmenen metriä ilman pyörätietä. Miltei jokapäivä aikuinen tai lapsi ajelee autoliikenteen seassa tuon muutaman kymmenen metrin pätkän. Mutta aitokiiminkiläiseen tyyliin pyörätie tietysti tehdään toiselle puolelle pikku pätkänä ;D .. Ans kattoo mitä sitä vielä näkee kun vanhaks kasvaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: