iMac DV400 lisää muistia, lisää levyä


Ostin tässä pari kuukautta sitten Apple Macintosh DV400 tietokoneen. Vaikka koneessa on “vain” 400mhz prosessori on se uskomattoman pippurinen pakkaus. OSX Tiger pyörii heittämällä ilman erityisempiä ongelmia.

Käytän konetta pääasiassa iTunes -musiikkikirjastona ja surffilautana. Applen koneissa kun on windows vekottimiin verrattuna erona se, että nukuttaminen ja herääminen toimii _nopeasti_ .. iMacin tilalla oli aiemmin Linux kone, mutta totuttuani käyttämään OSX käyttistä omassa powerbookissani olivat Linuxin päivät luetut.

NO, itse asia:
iMacin ainoa huono puoli on sen hidas ja MELUISA kiintolevy. On uskomatonta kuinka kovia metelöimään nuo ennen vuotta 2000 valmistuneet kiintolevyt oikein ovatkaan. Ostin huuto.netistä 7200rpm levyn entisen tilalle, kokokin siinä samalla suurenee. Ongelmana on vain se, että levyn vaihtaminen vaatii kohtuullisen kompaktin iMacin aikamoista purkamista..

Olen netistä kaivellut erilaisia sivustoja, yhdestä löysin jopa huoltomanuaalin – en tosin enää muista missäs se nyt luuraa. Tänään vastaan tuli kohtalotoveri, tyyppi jolla on kaksi iMac DV400 konetta! Asteroid -nimisen blogin ylläpitäjä oli itse pähkäillyt samaisia ongelmia: kiintolevyn aiheuttamaa melua ja sen vaihtamista..

EDIT: Lopulta sain levyn vaihdettua isommaksi. Kone käy ja kukkuu erittäin hyvin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: